prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Povijest plivanja perajama

E-mail Ispis PDF

Prva natjecanja u plivanju perajama održana su u Francuskoj rane 1920, u Italiji 1930 i u Ujedinjenom Kraljevstvu 1950. Od utemeljenja CMAS-a započeo je značajan razvoj plivanja perajama. Svjetska i Europska prvenstva se održavaju pod vodstvom i pravilima CMAS-a, svjetske ronilačke federacije koja je uz ostale aktivnosti vezana uz organizaciju i provođenje gotovo svih vrsta natjecateljskih disciplina u ronjenju. Prvo Europsko prvenstvo održano je u Italiji 1967 godine, a prvo Svjetsko prvenstvo 1976 godine u Njemačkoj. Prve Svjetske igre su započele 1989, a zadnje su održane u Hong Kongu 2007. Održana su 3 Pan-američka prvenstva, prvo 1993, a zadnje 2001 održano je u Kolunbiji. Od nedavno CMAS je ujedinio sva svjetska prvenstva svih sportova koji se nalaze pod njegovom organizacijom, u jedno natjecanje, nazvano CMAS Svjetske igre, te su prve održane 2007 u Bariju u Italiji. Prvo službeno natjecanje u plivanju perajama i brzinskom ronjenju u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza u samostalnoj Hrvatskoj održano je 1993. godine i od tada se kontinuirano održavaju pojedinačna i klupska Državna prvenstva.

Više...
 

4. Kolo kupa i Finale Republike Hrvatske u daljinskom plivanju perajama

E-mail Ispis PDF

4. Kolo kupa i finale Republike Hrvatske u daljinskom plivanju perajama, Zagreb - Jarun, 19.09. 2009.

Natjecanje se održavalo na jezeru Športsko rekreacijskog centra Jarun na Veslačkoj stazi u Zagrebu, dužina staze bila je 4000m za skupine A, B, C i V, te 500m za skupinu D i E po pravilima HRS-a.
Natjecanje se održavalo u muškoj i ženskoj konkurenciji i broj natjecatelja nije bio ograničen.
Samu odgovornost snosio je HRS i DPS (Društvo za podvodne sportove) Zagreb kao organizator i domaćin natjecanja.
Plasman se određuju u pojedinačnoj ženskoj i muškoj konkurenciji, apsolutno za kategorije A, B, C i V, te posebno za sve kategorije, kadeti kategorije D i E.
Bodovanje se vrši pomoću tablica HRS-a, a u svrhu završnog plasmana klubova, te izbora najuspješnijeg natjecatelja prema pravilima za KUP RH u DPP-u. U konkurenciji kadeta i seniora određuje se konačni pojedinačni i klupski plasman.

Više...
 
Stranica 4 od 5

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts