prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

VII. CMAS World Cup (Eger 24-26.2.2012)

E-mail Ispis PDF

Plivanje perajama i brzinsko ronjenje

U Egeru od 24. do 26.2.2012 od strane "CMAS"-a organiziran je 7. Svjetski kup u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Hrvatsku su predstavljala 3 kluba između ostalog i Društvo za podvodne sportove Zagreb, za koji su nastupili: Vedrana Deren, Krešimir Hajduk te Tin Trputec.

Na natjecanje se krenulo 24.02 u 8:00 sati osobnim automobilom ispred bazena u Utrinama, oko 10 sati je bio dogovor da se nađemo sa trenerom "KPA Drava" iz Varaždina. Popila se jutarnja kavica, pokupilo se 4 plivača iz "KPA Drava" te se laganom vožnjom kombijem krenulo u pravcu Mađarske. Po dolasku smo se uputili direktno na službeni trening, odradivši ga i već pomalo gladni krenuli smo na večeru u hotel, u kojem su također bile smještene sve ostale natjecateljske ekipe. Prvi dojmovi bili su fenomenalni, smještaj odličan, hrana super! Dan smo završili odmorom i pripremom za nadolazeće utrke.

Subota (25.02) prvi dan natjecanja, odmah nakon rasplivavanja u prvoj disciplini 50 m AP nastupio je Tin Trputec ostvarivši rezultat 19:57 sec, koje su bile dovoljne za 17. mjesto. U subotu popodne, u disciplini 50 m BF nastupili su Krešimir Hajduk sa rezultatom 23:86, 15.mjesto te Vedrana Deren koja je sa rezultatom 23:57 sec ostvarila odlično 2. mjesto. U nedjelju ujutro (26.02), drugog dana natjecanja u disciplini 100 m BF nastupili su Tin Trputec i Vedrana Deren. Tin je zauzeo 5. mjesto sa rezultatom 48:37 sec, dok je Vedrana osvojila brončanu medalju sa rezultatom 51:30 sec. U disciplini 100 PP Krešimir Hajduk je nažalost bio diskvalificiran zbog preronjenih 15 m. te je time ostao bez plasmana. Nakon ručka i odmora uslijedio je posljednji dio natjecanja u kojem su Tin Trputec i Vedrana Deren u disciplini 200 m BF također osvojili 5. i 3. mjesto. Tin je dionicu od 200 m preplivao za 1:50,13, dok je Vedrana istu otplivala za 1:55,75 što je bilo dovoljno za njenu treću medalju na natjecanju. Čestitke plivačima na ostvarenom uspjehu.

Odmah nakon natjecanja spremili smo se i krenuli na večeru u obližnji restoran, siti i zadovoljni sa ostvarenim rezultatima krenuli smo prema Zagrebu. Na putu kući, u Varaždinu smo ostavili plivače "KPA Drava", stigli smo u Zagreb u kasnim večernjim satima. Rastali smo se pomalo umorni, ali ispunjeni entuzijazmom za daljnje treninge i predstojeća natjecanja. Sve u svemu jedan nadasve zanimljiv i uspješan vikend proveden u Egeru.

 

XVI. Otvoreno klupsko prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

E-mail Ispis PDF

U subotu 27.11.2010. u Koprivnici održano je ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama. Ekipu DPS-a činili su Petra Šoštarić Vulić,Vedrana Deren i Lovro Strmo. Osim DPS-a natjecali su se i članovi ronilačkog kluba Geronimo, Drave, Kostrene, Medulina pa čak i naši susjedi iz Srbije.

Sa njima smo se dogovorili za natjecanje u Kikindi. Na natjecanje se krenulo rano zbog toga što je natjecanje počinjalo u pola deset, ali rasplivavanje već u osam. Iako su nam mokri kolnici otežavali put stigli smo na bazen živi i zdravi. Obavili smo prijavu i krenuli se rasplivati.

Oko pola deset započela je ceremonija otvaranja. Slušala se himna i prozvali su se svi prisute i klubove. Nakon toga natjecanje je moglo započeti.

Na redu su bile prve discipline, a mi smo startali tek kasnije.
Prva naša disciplina bila je 100m bifin. Vedrana i Petra dobro su otplivale, a ja sam bio diskfalifician zbog pogrešne tehnike plivanja. Nakon kratke stanke na red je došla disciplina 50m bifin u kojoj sam srušio svoj osobni rekord podigavši ga na 28:00 sec, dok je Petri trebalo 38:24 sec da otpliva istu disciplinu. Vedrana je to otplivala za otprilike 23sec.

Napokon je stigao i taj tren koji smo svi željno isčekivali. Riječ je o ručku naravno. Pojeli smo ručak te otišli uživati u jacuzziju i toplim kupkama koje su bazeni nudili. Nakon pauze od dva sata naša disciplina (100pp) je bila druga po redu. Nakon deset minuta čekanja bili smo na redu. Vedrana je otplivala vrlo dobro, stigavši prva u svojoj skupini. Ja sam otplivao svoju dionicu za 58:02 sec što je dosta dobro uzevši u obzir da sam na 100m sa stereo perajama plivao 1:08:00. Posljednja disciplina u kojoj sam odlučio nastupiti bila je 200 pp. Tu sam disciplinu otplivao u 2:11:00 min. Sve u svemu bilo je ljepo. Organizacija je bila solidna, a program je bio zanimljiv. Kada se sve uzme u obzir... jedno lijepo iskustvo.

 
Stranica 3 od 5

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts