prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Panulaški Kup Nikole Repanića - Zadar 2006.

E-mail Ispis PDF

Telaščica 2006.Dugo se nije pisalo o udičarskim natjecanjima u našem glasniku kluba pa je red da se i to promijeni. Drago mi je što mogu izvijestiti o 8. kupu Nikola Repanić koji se održao 25. i 26. kolovoza 2006. godine u organizaciji ŠRD-a "Zubatac" iz Zadra.

To je već tradicionalna panulaška manifestacija koja se održava u srednje dalmatinskom arhipelagu. Nosi ime poznatog zadarskog udičara, suosnivača ŠRD-a "Zubatac" i reprezentativca bivše države, danas već dugo pokojnog, Nikole Repanića.

Logistika natjecanja je već drugi put za redom uvala Mir u Parku prirode Telašćica, a ribolovna zona je obuhvaćala granice Parka prirode, područje otoka Sita i Žuta zaključno sa otočićima Dajne. Boduje se svaka riba veća od 400 grama, osim iglana, igluna i tune i poštuju se zakonski propisane minimalne mjere. Dozvoljen način lova je panula, odnosno ribolov iz plovila u pokretu i to sa jednim priborom. Većina ribolovaca se odlučuje na panulu sa živim mamcem pa je tako dopušteno istovremeno vući i dodatni lagani pribor za iglice, ušate i sl.

Više...
 

Čarobna kugla

E-mail Ispis PDF
Ist 1999.Samo me dogovor s Jakovom vratio ovoga ljeta iz Grčke na vrijeme doma. Želja da zajednički isprobamo downrigger među vanjskim kanalima i brakovima zadarskog otočnog niza bila je jača od zova egejskih arhipelaga i daleke, opojne, mitske Krete.

I tako sam se vratio u Zagreb. Prve vijesti iz Sabunika bile su uzbudljive. Jakovu se u jednom od prvih ribolova pred brodom otkinuo zubatac od nekoliko kilograma...
Više...
 

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts