prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Klupsko prvenstvo DPS - Zagreb, Muline 23.5.2009.

E-mail Ispis PDF

Rano ustajanje i spremanje stvari pa put broda, skupljamo mog kompanjona Matu,  ukrcavamo se u gumi i put Mulina. Tomo ne štedi gas i eto nas za 15-ak minuta gdje je cijela ekipa iz mog kluba, a i iz kluba koji nam je domaćin i organizator ŠRD ZUBATAC iz Zadra. Malo kasnimo pa sve kreće užurbano, od prikupljanja lječničke do verifikacija, neočekivano brzi start i gara počinje!!!

Bacam se odmah na plitko, prvi zaron tek toliko da razdišem pluča, lagana šulja i pri izranjanju vidim oradu i to validnu!! Pucam i pogađam je po leđima....skida se i odlazi....nema veze idemo dalje bit će bolje. Nakon par sati lova i upornog ronjenja ništa nisam vidio osim repova ribe koja je bila u bjegu, očito nije bio dan za ribu...skačem pored Slavena da vidim šta on radi jer di je Slaven tu je ui riba haha...no ni on se ne proslavlja ribom koju je ulovio, odmahnem glavomi idem dalje. Ribolov je dosta otežan mutnim i hladnim morem i zato je problem uhvatiti ribu...no svima je isto pa nema kukanja. Neznam više šta i kako pa se bacam malo dublje i ruparim, no ni to ne daje ploda,  kurenat je jak i nije ugodno poslje 4 sata ribolova pa već i gubim svaku nadu za validnom ribom i razmišljam da lagano krenem prema Mulinama predati svoju praznu žicu...ali nešto u meni govori da neodustranem i da se ne predam do samog kraja.

Više...
 

8. Kup grada Rovinja - 2009.

E-mail Ispis PDF

Već osmi put u drugom mjesecu održava se jedno od najbolje organiziranih i najposjećenijih natjecanja u podvodnom ribolovu Kup grada Rovinja. Atraktivne nagrade, veliki broj odličnih ekipa, zanimljive zone lova, odlična organizacija, dobro druženje i fešta nakon natjecanja, a i popunjavanje tmurne zimske praznine u kalendaru natjecanja, razlog su velike posjećenosti ovog natjecanja. Ove 2009. godine na natjecanje u Rovinju su, osim hrvatskih reprezentativaca, uključujući aktualnog europskog prvaka sa Lošinja Danijela Gospića, na natjecanje došli i reprezentativci Italije, Grčke i Slovenije.

Tročlana ekipa DPS Zagreb nastupila je u sastavu: Tibor Janči, Bruno Hoti i Milan Budinski.

Više...
 

48. Novogodišnji Kup gradova - Mali Lošinj 2008.

E-mail Ispis PDF
Evo došao je i taj dan 29.12. kada se velik broj podvodnih ribolovaca odaziva na natjecanje koje već dugi niz godina organizira ŠRD "Udica" iz Malog Lošinja.

Natjecanjem koje je zadnje u godini po redu podvodni ribolovci zaključuju godinu većinom oni natjecateljskog duha ali zadnjih godina ima i sve više onih koji dolaze radi druženja koje je najbitnije.

Večer prije organizirana je verifikacija natjecatelja u hotelu Bellevue gdje su se natjecatelji upoznali sa svojim barkariolima koji prate ovaj kup od samih začetaka, rješavanje papirologije, podjela žica i ekipa se preselila u drugi prostor gdje su servirana jela koja bi ribolovcima dala malo energije za sutrašnji dan koji je uz hladni vjetar i hladno more uvijek težak izazov čak i za one koji su svaki dan u moru.
Buđenje u 5 h kako bi se još za svaki slučaj obavile posljednja priprema opreme i sastanak sa ekipom koja je pospana i nije baš nitko za oblačenje odjela koje je u ovim hladnim danima i najteži dio.

Sastanak je u prostoru malološinjske udice kako bi se saznala zona lova oko koje je bilo dosta problema zbog bure koja nije popuštala. Odlučeno je da se lovi u rezervnoj zoni koja je zaklonjena od bure i pruža natjecateljima sigurnost od vjetra koji zna biti jako neugodan pogotovo u ovo doba.
Pošto rezervna zona i nije baš bogata ribom, organizator je spojio rezervnu zonu i zonu 2 koju je činio Ilovik kako bi se natjecatelji malo raštrkali a time bi i ulov bio bogatiji jer Ilovik pruža već bogatiji teren na kojemu se može loviti svim tehnikama lova.

Više...
 

Državno ekipno prvenstvo - Cres 2006.

E-mail Ispis PDF

Ovogodišnje, XIII. ekipno državno prvenstvo u podvodnom ribolovu održano je 30.rujna u akvatoriju otoka Cresa u organizaciji prošlogodišnjih državnih ekipnih prvaka ŠRD Parangal Cres. Prijavljene su bile 22 ekipe, među kojima se najbolji plasman i borba za pobjednička postolja očekivala između domaćina, ekipa iz Rijeke i bliske okolice, te dviju ekipa predvođenih reprezentativcima Danijelom Gospićem i Brankom Ikićem. Takva jaka konkurencija nije dopuštala previše nade u osvajanje jednog od mjesta na pobjedničkom postolju. Ipak, s obzirom da smo sva trojica natjecatelja "DPS Zagreb", Slaven Čubrić, Tibor Janči i Milan Budinski (autor ovih redaka) prethodnih par mjeseci imali dosta zarona i bili odlično pripremljeni, nadali smo se dobrom plasmanu i još jednom dokazivanju da pripadamo među najbolje ekipe u državi. Ovo natjecanje je osobito bilo važno Slavenu i meni, da nakon nesretnog Pojedinačnog državnog prvenstva u 7. mjesecu na Braču, ipak opravdamo povjerenje kluba i pokažemo, da uz dobru podršku kluba, dolaze i dobri rezultati. Osvajanjem klupskog prvenstva ove godine, kao i rezultatima prethodnih par godina, Tibor je dokazao da odlično lovi i ima "nos" za ribu i uvijek može dati važan doprinos uspjehu ekipe. Naravno, ne smije se zaboraviti i rezervni lovac Frano Vrca, uvijek spreman pomoći ekipi i dati svoj obol.


Poučeni iskustvom sa prethodnih natjecanja, da se malo može očekivati od natjecanja bez pregleda terena, klub je i ovaj put ekipi omogućio dvodnevni pregled zona lova. Susretljivi domaćini iz ŠRD Parangal  otkrili su nam moguću zonu lova i Slaven i Tibor su proveli jedan dan u pregledu zone. Frano Vrca (naša rezerva) nažalost nije mogao sa Slavenom i Tiborom u pregled, ali je dobio zadatak da van označenih zona natjecanja pokuša uloviti nešto ribe za ručak, što je i više nego dobro obavio.

Više...
 
Stranica 3 od 3

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts