• Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

8. Kup grada Rovinja - 2009.

E-mail Ispis PDF

Već osmi put u drugom mjesecu održava se jedno od najbolje organiziranih i najposjećenijih natjecanja u podvodnom ribolovu Kup grada Rovinja. Atraktivne nagrade, veliki broj odličnih ekipa, zanimljive zone lova, odlična organizacija, dobro druženje i fešta nakon natjecanja, a i popunjavanje tmurne zimske praznine u kalendaru natjecanja, razlog su velike posjećenosti ovog natjecanja. Ove 2009. godine na natjecanje u Rovinju su, osim hrvatskih reprezentativaca, uključujući aktualnog europskog prvaka sa Lošinja Danijela Gospića, na natjecanje došli i reprezentativci Italije, Grčke i Slovenije.

Tročlana ekipa DPS Zagreb nastupila je u sastavu: Tibor Janči, Bruno Hoti i Milan Budinski.

Više...
 

48. Novogodišnji Kup gradova - Mali Lošinj 2008.

E-mail Ispis PDF
Evo došao je i taj dan 29.12. kada se velik broj podvodnih ribolovaca odaziva na natjecanje koje već dugi niz godina organizira ŠRD "Udica" iz Malog Lošinja.

Natjecanjem koje je zadnje u godini po redu podvodni ribolovci zaključuju godinu većinom oni natjecateljskog duha ali zadnjih godina ima i sve više onih koji dolaze radi druženja koje je najbitnije.

Večer prije organizirana je verifikacija natjecatelja u hotelu Bellevue gdje su se natjecatelji upoznali sa svojim barkariolima koji prate ovaj kup od samih začetaka, rješavanje papirologije, podjela žica i ekipa se preselila u drugi prostor gdje su servirana jela koja bi ribolovcima dala malo energije za sutrašnji dan koji je uz hladni vjetar i hladno more uvijek težak izazov čak i za one koji su svaki dan u moru.
Buđenje u 5 h kako bi se još za svaki slučaj obavile posljednja priprema opreme i sastanak sa ekipom koja je pospana i nije baš nitko za oblačenje odjela koje je u ovim hladnim danima i najteži dio.

Sastanak je u prostoru malološinjske udice kako bi se saznala zona lova oko koje je bilo dosta problema zbog bure koja nije popuštala. Odlučeno je da se lovi u rezervnoj zoni koja je zaklonjena od bure i pruža natjecateljima sigurnost od vjetra koji zna biti jako neugodan pogotovo u ovo doba.
Pošto rezervna zona i nije baš bogata ribom, organizator je spojio rezervnu zonu i zonu 2 koju je činio Ilovik kako bi se natjecatelji malo raštrkali a time bi i ulov bio bogatiji jer Ilovik pruža već bogatiji teren na kojemu se može loviti svim tehnikama lova.

Više...
 

Državno ekipno prvenstvo - Cres 2006.

E-mail Ispis PDF

Ovogodišnje, XIII. ekipno državno prvenstvo u podvodnom ribolovu održano je 30.rujna u akvatoriju otoka Cresa u organizaciji prošlogodišnjih državnih ekipnih prvaka ŠRD Parangal Cres. Prijavljene su bile 22 ekipe, među kojima se najbolji plasman i borba za pobjednička postolja očekivala između domaćina, ekipa iz Rijeke i bliske okolice, te dviju ekipa predvođenih reprezentativcima Danijelom Gospićem i Brankom Ikićem. Takva jaka konkurencija nije dopuštala previše nade u osvajanje jednog od mjesta na pobjedničkom postolju. Ipak, s obzirom da smo sva trojica natjecatelja "DPS Zagreb", Slaven Čubrić, Tibor Janči i Milan Budinski (autor ovih redaka) prethodnih par mjeseci imali dosta zarona i bili odlično pripremljeni, nadali smo se dobrom plasmanu i još jednom dokazivanju da pripadamo među najbolje ekipe u državi. Ovo natjecanje je osobito bilo važno Slavenu i meni, da nakon nesretnog Pojedinačnog državnog prvenstva u 7. mjesecu na Braču, ipak opravdamo povjerenje kluba i pokažemo, da uz dobru podršku kluba, dolaze i dobri rezultati. Osvajanjem klupskog prvenstva ove godine, kao i rezultatima prethodnih par godina, Tibor je dokazao da odlično lovi i ima "nos" za ribu i uvijek može dati važan doprinos uspjehu ekipe. Naravno, ne smije se zaboraviti i rezervni lovac Frano Vrca, uvijek spreman pomoći ekipi i dati svoj obol.


Poučeni iskustvom sa prethodnih natjecanja, da se malo može očekivati od natjecanja bez pregleda terena, klub je i ovaj put ekipi omogućio dvodnevni pregled zona lova. Susretljivi domaćini iz ŠRD Parangal  otkrili su nam moguću zonu lova i Slaven i Tibor su proveli jedan dan u pregledu zone. Frano Vrca (naša rezerva) nažalost nije mogao sa Slavenom i Tiborom u pregled, ali je dobio zadatak da van označenih zona natjecanja pokuša uloviti nešto ribe za ručak, što je i više nego dobro obavio.

Više...
 
Stranica 3 od 3

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts