prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

V. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Tonsa-Staničić (05.- 06.11.2010.)

E-mail Ispis PDF

I ove godine Športsko-ribolovni klub "Dolin" s Raba, u čast dvoje tragično preminulih podvodnih ribolovaca Tomislava Tonse i Sanjina Staničića, njihovih sumještana, bili su domaćini petog po redu Memorijalnog kupa Tonsa-Staničić u podvodnom ribolovu.

Druženje, prepričavanje lovačkih priča i savjeti i ove su godine bili glavni cilj ovoga već tradicionalnog natjecanja kojemu je za cilj to i ostati.

Na natjecanju je sudjelovalo 23 natjecatelja iz 10 športskih udruga što je pozitivan pokazatelj koliki je trud domaćina uložen u organizaciju ovog memorijala.

Više...
 

Međužupanijsko prvenstvo sjevernog Jadrana u podvodnom ribolovu - otok Cres

E-mail Ispis PDF

Nakon višegodišnjeg više nego uspješnog sudjelovanja na međužupanijskom prvenstvu južnog Jadrana, te jednogodišnjeg organiziranja i održanja samostalnog međužupanijskg prvenstva kontinentalnih županija na otoku Murteru, odlukom HSŠRM-a kontinentalni klubovi su potpali pod ipak za njih geografski prirodniji sjeverni Jadran te kako se pokazalo nastavili s uspješnim nizom odličnih rezultata.

Natjecanje je održano u akvatoriju otoka Cresa, zona od rta Pernat do rta Koludar, lovilo se 5 sati, a prijavilo se 32 sudionika iz 11 klubova. Ovo međužupanijsko natjecanje je bilo izlučno za državno pojedinačno prvenstvo, te je kao takvo trebalo dati 10 natjecatelja iz sjevernojadranskih i kontinentalnih klubova koji će imati pravo nastupa na pojedinačnom državnom prvenstvu u Makarskoj.

Samo natjecanje je proteklo bez organizacijskih problema uz sunce i laganu buru, organizator "Parangal" Cres se iskazao kao dobar domaćin pa se nadamo da će se takav trend nastaviti i na budućim natjecanjima.

Više...
 

1. Županijsko prvenstvo grada Zagreba

E-mail Ispis PDF

Prvo županijsko prvenstvo održano je 6. i 7. 6. 2009. u akvatoriju otoka Murtera.

Nakon nekoliko godina uspješnog nastupanja na međužupanijskom prvenstvu južnog Jadrana došlo je vrijeme da kontinentalni klubovi organiziraju svoje županijsko prvenstvo koje će biti izlučno natjecanje za državno pojedinačno prvenstvo u podvodnom ribolovu. Znali smo da će najveći problem predstavljati organizacija natjecanja. Naš Slaven Čubrić je preuzeo glavni dio posla na sebe, a pomogli su mu naši članovi Anđelko Vuk, Vitomir Puhovski i članovi kluba Submania Zagreb koji su se natjecali uz nas na ovom natjecanju. Još je nekoliko zagrebačkih klubova najavilo svoj nastup, ali zbog raznih okolnosti nastupili su samo članovi DPS Zagreb i Submania.

Toliko o organizaciji, ipak nam je ovo prvo natjecanje koje sami organiziramo izvan Zagreba.

Više...
 

Pojedinačno državno prvenstvo - Lošinj 2009

E-mail Ispis PDF

Državno prvenstvo se ove godine održavalo na otoku Lošinju gdje su se okupili svi podvodni ribolovci u državi, nas 30-ak. Prije samog natjecanja koje je trajalo 3 dana pregledavao se teren. Kako tko po svojim mogućnostima, no ja sam imao vremena pa sam mogao ostati koji dan duže nego drugi. Na natjecanju sa mnom su bili moji prijatelji Mate i Tomo koji su mi ujedno asistirali iz broda. Na pregledu je bilo puno ribe, nisam očekivao da ću toliko naći. Iz dana u dan sam se vračao na te pozicije i provjeravao dali riba tu stoji. Neke su bile tu, a večina se premjestila što me u konačnici i koštalo zadnjeg mjesta.

Više...
 
Stranica 2 od 3

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts