• Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Međužupanijsko prvenstvo sjevernog Jadrana u podvodnom ribolovu - otok Cres

E-mail Ispis PDF

Nakon višegodišnjeg više nego uspješnog sudjelovanja na međužupanijskom prvenstvu južnog Jadrana, te jednogodišnjeg organiziranja i održanja samostalnog međužupanijskg prvenstva kontinentalnih županija na otoku Murteru, odlukom HSŠRM-a kontinentalni klubovi su potpali pod ipak za njih geografski prirodniji sjeverni Jadran te kako se pokazalo nastavili s uspješnim nizom odličnih rezultata.

Natjecanje je održano u akvatoriju otoka Cresa, zona od rta Pernat do rta Koludar, lovilo se 5 sati, a prijavilo se 32 sudionika iz 11 klubova. Ovo međužupanijsko natjecanje je bilo izlučno za državno pojedinačno prvenstvo, te je kao takvo trebalo dati 10 natjecatelja iz sjevernojadranskih i kontinentalnih klubova koji će imati pravo nastupa na pojedinačnom državnom prvenstvu u Makarskoj.

Samo natjecanje je proteklo bez organizacijskih problema uz sunce i laganu buru, organizator "Parangal" Cres se iskazao kao dobar domaćin pa se nadamo da će se takav trend nastaviti i na budućim natjecanjima.

Više...
 

1. Županijsko prvenstvo grada Zagreba

E-mail Ispis PDF

Prvo županijsko prvenstvo održano je 6. i 7. 6. 2009. u akvatoriju otoka Murtera.

Nakon nekoliko godina uspješnog nastupanja na međužupanijskom prvenstvu južnog Jadrana došlo je vrijeme da kontinentalni klubovi organiziraju svoje županijsko prvenstvo koje će biti izlučno natjecanje za državno pojedinačno prvenstvo u podvodnom ribolovu. Znali smo da će najveći problem predstavljati organizacija natjecanja. Naš Slaven Čubrić je preuzeo glavni dio posla na sebe, a pomogli su mu naši članovi Anđelko Vuk, Vitomir Puhovski i članovi kluba Submania Zagreb koji su se natjecali uz nas na ovom natjecanju. Još je nekoliko zagrebačkih klubova najavilo svoj nastup, ali zbog raznih okolnosti nastupili su samo članovi DPS Zagreb i Submania.

Toliko o organizaciji, ipak nam je ovo prvo natjecanje koje sami organiziramo izvan Zagreba.

Više...
 

Pojedinačno državno prvenstvo - Lošinj 2009

E-mail Ispis PDF

Državno prvenstvo se ove godine održavalo na otoku Lošinju gdje su se okupili svi podvodni ribolovci u državi, nas 30-ak. Prije samog natjecanja koje je trajalo 3 dana pregledavao se teren. Kako tko po svojim mogućnostima, no ja sam imao vremena pa sam mogao ostati koji dan duže nego drugi. Na natjecanju sa mnom su bili moji prijatelji Mate i Tomo koji su mi ujedno asistirali iz broda. Na pregledu je bilo puno ribe, nisam očekivao da ću toliko naći. Iz dana u dan sam se vračao na te pozicije i provjeravao dali riba tu stoji. Neke su bile tu, a večina se premjestila što me u konačnici i koštalo zadnjeg mjesta.

Više...
 

Klupsko prvenstvo DPS - Zagreb, Muline 23.5.2009.

E-mail Ispis PDF

Rano ustajanje i spremanje stvari pa put broda, skupljamo mog kompanjona Matu,  ukrcavamo se u gumi i put Mulina. Tomo ne štedi gas i eto nas za 15-ak minuta gdje je cijela ekipa iz mog kluba, a i iz kluba koji nam je domaćin i organizator ŠRD ZUBATAC iz Zadra. Malo kasnimo pa sve kreće užurbano, od prikupljanja lječničke do verifikacija, neočekivano brzi start i gara počinje!!!

Bacam se odmah na plitko, prvi zaron tek toliko da razdišem pluča, lagana šulja i pri izranjanju vidim oradu i to validnu!! Pucam i pogađam je po leđima....skida se i odlazi....nema veze idemo dalje bit će bolje. Nakon par sati lova i upornog ronjenja ništa nisam vidio osim repova ribe koja je bila u bjegu, očito nije bio dan za ribu...skačem pored Slavena da vidim šta on radi jer di je Slaven tu je ui riba haha...no ni on se ne proslavlja ribom koju je ulovio, odmahnem glavomi idem dalje. Ribolov je dosta otežan mutnim i hladnim morem i zato je problem uhvatiti ribu...no svima je isto pa nema kukanja. Neznam više šta i kako pa se bacam malo dublje i ruparim, no ni to ne daje ploda,  kurenat je jak i nije ugodno poslje 4 sata ribolova pa već i gubim svaku nadu za validnom ribom i razmišljam da lagano krenem prema Mulinama predati svoju praznu žicu...ali nešto u meni govori da neodustranem i da se ne predam do samog kraja.

Više...
 
Stranica 2 od 3

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts