prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Podvodni ribolov DPS

48. Novogodišnji Kup gradova - Mali Lošinj 2008.

E-mail Ispis PDF

Evo došao je i taj dan 29.12. kada se velik broj podvodnih ribolovaca odaziva na natjecanje koje već dugi niz godina organizira ŠRD "Udica" iz Malog Lošinja.

Natjecanjem koje je zadnje u godini po redu podvodni ribolovci zaključuju godinu većinom oni natjecateljskog duha ali zadnjih godina ima i sve više onih koji dolaze radi druženja koje je najbitnije.

Večer prije organizirana je verifikacija natjecatelja u hotelu Bellevue gdje su se natjecatelji upoznali sa svojim barkariolima koji prate ovaj kup od samih začetaka, rješavanje papirologije, podjela žica i ekipa se preselila u drugi prostor gdje su servirana jela koja bi ribolovcima dala malo energije za sutrašnji dan koji je uz hladni vjetar i hladno more uvijek težak izazov čak i za one koji su svaki dan u moru.
Buđenje u 5 h kako bi se još za svaki slučaj obavile posljednja priprema opreme i sastanak sa ekipom koja je pospana i nije baš nitko za oblačenje odjela koje je u ovim hladnim danima i najteži dio.

Sastanak je u prostoru malološinjske udice kako bi se saznala zona lova oko koje je bilo dosta problema zbog bure koja nije popuštala. Odlučeno je da se lovi u rezervnoj zoni koja je zaklonjena od bure i pruža natjecateljima sigurnost od vjetra koji zna biti jako neugodan pogotovo u ovo doba.
Pošto rezervna zona i nije baš bogata ribom, organizator je spojio rezervnu zonu i zonu 2 koju je činio Ilovik kako bi se natjecatelji malo raštrkali a time bi i ulov bio bogatiji jer Ilovik pruža već bogatiji teren na kojemu se može loviti svim tehnikama lova.

Više...
 

Državno ekipno prvenstvo - Cres 2006.

E-mail Ispis PDF

Ovogodišnje, XIII. ekipno državno prvenstvo u podvodnom ribolovu održano je 30.rujna u akvatoriju otoka Cresa u organizaciji prošlogodišnjih državnih ekipnih prvaka ŠRD Parangal Cres. Prijavljene su bile 22 ekipe, među kojima se najbolji plasman i borba za pobjednička postolja očekivala između domaćina, ekipa iz Rijeke i bliske okolice, te dviju ekipa predvođenih reprezentativcima Danijelom Gospićem i Brankom Ikićem. Takva jaka konkurencija nije dopuštala previše nade u osvajanje jednog od mjesta na pobjedničkom postolju. Ipak, s obzirom da smo sva trojica natjecatelja "DPS Zagreb", Slaven Čubrić, Tibor Janči i Milan Budinski (autor ovih redaka) prethodnih par mjeseci imali dosta zarona i bili odlično pripremljeni, nadali smo se dobrom plasmanu i još jednom dokazivanju da pripadamo među najbolje ekipe u državi. Ovo natjecanje je osobito bilo važno Slavenu i meni, da nakon nesretnog Pojedinačnog državnog prvenstva u 7. mjesecu na Braču, ipak opravdamo povjerenje kluba i pokažemo, da uz dobru podršku kluba, dolaze i dobri rezultati. Osvajanjem klupskog prvenstva ove godine, kao i rezultatima prethodnih par godina, Tibor je dokazao da odlično lovi i ima "nos" za ribu i uvijek može dati važan doprinos uspjehu ekipe. Naravno, ne smije se zaboraviti i rezervni lovac Frano Vrca, uvijek spreman pomoći ekipi i dati svoj obol.


Poučeni iskustvom sa prethodnih natjecanja, da se malo može očekivati od natjecanja bez pregleda terena, klub je i ovaj put ekipi omogućio dvodnevni pregled zona lova. Susretljivi domaćini iz ŠRD Parangal  otkrili su nam moguću zonu lova i Slaven i Tibor su proveli jedan dan u pregledu zone. Frano Vrca (naša rezerva) nažalost nije mogao sa Slavenom i Tiborom u pregled, ali je dobio zadatak da van označenih zona natjecanja pokuša uloviti nešto ribe za ručak, što je i više nego dobro obavio.

Više...
 

Kalendar natjecanja

E-mail Ispis PDF

Test

 

Pravilnik za natjecanja u podvodnom lovu

E-mail Ispis PDF

PRAVILNIK ZA ODREĐIVANJE KONAČNOG PLASMANA NA KLUPSKOM NATJECANJU U PODVODNOM LOVU (PL), A U SVEZI DALJNJEG PRAVA NASTUPA NA MEĐUŽUPANIJSKOM NATJECANJU


Čl. 1.

(1) Za određivanje konačnog plasmana u obzir se uzimaju aktualna i prethodna godina.


Čl. 2.

(1) Konačni plasman se određuje na način da se zbroje plasmani ostvareni na aktualnom i  prošlogodišnjem klupskom natjecanju a dobiveni zbroj se podjeli sa 2 (dva) tj. određuje se srednja vrijednost.
(2) Na osnovu tako dobivenog rezultata određuje se konačni plasman po principu manja srednja vrijednost viši plasman.


Čl. 3.

(1) U slučaju nemogućnosti natjecatelja sa boljim konačnim plasmanom da nastupi na daljnjem natjecanju izbor pada na prvog niže plasiranog natjecatelja.
(2) U slučaju nedovoljnog broja natjecatelja kao i u slučaju da dođe do istog konačnog.             
plasmana između natjecatelja koji dijele posljednje mjesto kojim se ostvaruje pravo nastupa na daljnjem natjecanju klupski izbornik ima pravo diskrecijske ocjene koga će od natjecatelja izabrati za daljnje natjecanje, uzimajući pri tome naročito u obzir aktivnosti člana u klubu, interese društva i trenutnu formu natjecatelja.
(3)  U slučaju da klupskom natjecanju po prvi puta pristupa član bez plasmana u prethodnoj godini, a ostvario je u prethodnoj godini na međužupanijskom natjecanju plasman među prvih 10 (deset) može u aktualnoj godini izboriti pravo na nastup na međužupanijskom natjecanju samo ako na klupskom natjecanju u podvodnom lovu ostvari plasman među prva 3 (tri) natjecatelja.
(4) U svim drugim slučajevima osim u slučajevima nedovoljnog broja natjecatelja i slučaja iz st.3. ovog članka natjecatelj mora imati plasman na klupskom natjecanju iz aktualne i prethodne godine.
(5) Oko svih pitanja vezanih uz Čl. 3. izbornik se može konzultirati sa članovima izvršnog odbora na nekoj od sjednica. 


Čl. 4.

(1) Klupski izbornik u PL dužan je voditi evidenciju natjecatelja i ostvarenih rezultata u pisanom obliku, isto tako dužan je na zahtjev bilo kojeg natjecatelja istu mu podnijeti na uvid.

Čl. 5.

(1) Ovaj pravilnik se primjenjuje i za određivanje prava nastupa na ostalim natjecanjima u PL.
 
Stranica 4 od 5

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts