prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Mad Cup 2010. - Maribor

E-mail Ispis PDF

U Mariboru je 05. i 06. ožujka 2010. održano natjecanje u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama prema AIDA pravilima pod imenom Mad Cup 2010. Bilo je to međunarodno natjecanje sa statusom svjetskog rekorda, što znači da je organizator natjecanja omogućio propisane uvjete za mogućnost obaranja svjetskog rekorda.

Natjecanje je okupilo 40 natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, a odvijalo se u tri discipline: statika (zadržavanje daha u mirovanju), dinamika (ronjenje na dah u daljinu s perajom) i dinamika bez peraja (ronjenje na dah u daljinu bez peraja).

Iz Hrvatske je sudjelovalo ukupno 14 natjecatelja i natjecateljica iz tri kluba, a za naš klub nastupili su Karla Fabrio Čubrić, Dajana Zoretić, Jakov Šrajer i Nikola Štorga.

Ovogodišnji Mad Cup ostat će zapamćen po pokušaju obaranja svjetskog rekorda u disciplini dinamika bez peraja za koji se pripremala Dajana Zoretić. Pokušala je oboriti rekord kojeg drži Ruskinja Natalia Molchanova, a koji iznosi 160m. Na žalost, ovaj puta nije u tome uspjela. No, hrvatski su natjecatelji ostvarili zapažene rezultate i od ukupno mogućih 24, osvojili 9 medalja.

Od najzapaženijih rezultata, Goran Čolak iz RK Geronimo je u dinamici bez peraja osvojio je zlatnu medalju s preronjenih 175m čime je ujedno oborio i vlastiti nacionalni rekord koji je do sada iznosio 158m. On je slavio i u disciplini statika zadržavši dah 8 minuta i 15 sekundi. U ženskoj konkurenciji statike prvo je mjesto osvojila Mihaela Romić iz RK Geronimo sa 5 minuta i 16 sekundi. Naša Karla Fabrio Čubrić osvojila je treće mjesto sa 4 minute i 54 sekunde.

Obzirom da je ovo bilo prvo natjecanje u sezoni, od klupskih natjecatelja očekujemo još puno dobrih rezultata.

 

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts