prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Rezultati "Društva za podvodne sportove Zagreb"

E-mail Ispis PDF

U UDIČARENJU najbolji rezultat Društva je 3. mjesto na Državnom prventvu 1982. godine (par Mitja Čepe i Mihajlo Hranuelli), dok već na 1. Državnom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji 1964.g. naš par Dubravko Balenović i pok. Božo Paljetak osvajaju ekipno 1. mjesto.

PODVODNI LOVCI su godinama pri vrhu na raznim natjecanjima, a 1976.g. u osobi Emina Tekeredžića "DPS Zagreb" ima državnog prvaka.
Od 1968.g. kada naše Društvo organizira u Zagrebu prvo natjecanje iz kalendara Saveza i to 3. Državno prvenstvo u PP i BR,  Društvo ima odličnih PERAJAŠA.  Iz tih godina ističemo Aleksandra Masenca koji je nekoliko godina bio prvak na 100 i 200 metara te član državne reprezentacije do prošle 2002.g. kad je naš Marko Gotovac osvojio 3. mjesto  na Kupu  Hrvatskog ronilačkog saveza (HRS) u daljinskom plivanju. Po uspjesima treba još spomenuti Vladimira Pfeifera  koji je godinama bio u najužoj eliti PODVODNIH FOTOGRAFA.

Pored sudjelovanja na natjecanjima, od samog početka Društvo i organizira razna natjecanja.

Značajan je doprinos Društva na području autonomnog ronjenja (SCUBA = Self Containd Uderwater Breathing Apparatus). Prvi tečaj za autonomne ronioce (ronitelje s aparatom) počinje Jerko Domančić  Braco – Kramer još 1957.g na temelju vlastitih saznanja bez nekog verificiranog  programa i potrebne opreme. Slijedeće godine on, uz drugog našeg člana Krunoslava Benyovaskog i drž. prvaka u pl. Edija Želea,  kao apsolutno prva klasa  športskih autonomnih ronilaca stječe to zvanje na tečaju i ispitu položenom u Puli pri tadašnjoj Jugoslavenskoj ratnoj mornarici. Domančić je i prvi ronilački instruktor u našem Društvu. Nižu se tečajevi, ronioci raznih kategorija, instruktori, rukovaoci sudovima pod pritiskom ili kompresoristi, ronilački suci i dužnosnici u raznim višim asocijacijama. Među tima se ističe g. Željko Bonefačić sudac od 1986. pokretač i dugogodišnji nositelj natjecanja u PO i Maratona u Zagrebu te dužnosnik pri raznim savezima od 1968. godine do danas.

 

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts