prev next
 • Povećaj font
 • Osnovni font
 • Smanji font
 • Layout: 2 Left columns + Mainbody
 • Layout: Mainbody + 2 Right columns

V. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Tonsa-Staničić (05.- 06.11.2010.)

E-mail Ispis PDF

I ove godine Športsko-ribolovni klub "Dolin" s Raba, u čast dvoje tragično preminulih podvodnih ribolovaca Tomislava Tonse i Sanjina Staničića, njihovih sumještana, bili su domaćini petog po redu Memorijalnog kupa Tonsa-Staničić u podvodnom ribolovu.

Druženje, prepričavanje lovačkih priča i savjeti i ove su godine bili glavni cilj ovoga već tradicionalnog natjecanja kojemu je za cilj to i ostati.

Na natjecanju je sudjelovalo 23 natjecatelja iz 10 športskih udruga što je pozitivan pokazatelj koliki je trud domaćina uložen u organizaciju ovog memorijala.

Vrijeme je bilo odlično za ovaj dio godine, a ribe dovoljno da skoro polovica natjecatelja na vaganje donese validan ulov. Ugor je kao i zadnjih par godina u natjecateljskom podvodnom ribolovu opet odlučio o onima s najboljim plasmanima, no bilo je tu i krasnih primjeraka brancina, škarpina, kavala i vrana.

Zubatac težine 1403g legendarnog Rabljanina Zlatka Murtića posebno je razveselio prisutne na vaganju ulova, kao i žica pobjednika Josipa Urtija iz KŠR Medulin, hrvatskog reprezentativca u podvodnom ribolovu, koji je na vaganje donio pet validnih ugora i četiri ribe vrijedne 15532 boda.

Drugi je bio autor ovog teksta Slaven Čubrić iz DPS-Zagreb s 9714 bodova, a treći domaći lovac Marijan Perčinić iz KPA Amfora 7468 bodova.

Najteža riba natjecanja bio je ugor težak skoro 13 kg dok je najvrjedniju ribu ulovio Slaven Čubrić - kavalu od 1412 g i time osvojio nagradu - drvenu pušku Granda koju je darovao gospodin Edi Šuran iz Pazina.Pojedinačni poredak:

 1. Josip Urti, KSR Medulin
 2. Slaven Čubrić, DPS Zagreb
 3. Marijan Perčinić, KPA Amfora
 4. Valter Sinković, Ribon Novigrad
 5. Marijo Badurina, Šrk Dolin
 6. Marinko Frankić, ŠRK Dolin
 7. Aleksandar Polić, INA Kostrena
 8. Marin Javoran, ŠRK Dolin
 9. Jadranko Štokić, ŠRD Lopar
 10. Siniša Kordić-Gružić, ŠRK Dolin
 11. Zlatko Murtić, ŠRK Dolin

 

Ekipni poredak:

 1. ŠRK Dolin (Marijo Badurina i Marinko Frankić)
 2. KSR Medulin (Josip Urti i Aleksa Dudić)
 3. KPA Amfora (Perčinić Marijan i Sebastijan Travaš)

 

 

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts