prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah – dinamika

E-mail Ispis PDF

U Zagrebu je 29. svibnja 2010. održano 8. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah u disciplini dinamika prema pravilima asocijacije CMAS. Dinamika je bazenska disciplina u kojoj ronilac u jednom dahu pokušava preroniti što veću udaljenost. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji i natjecateljice iz šest hrvatskih klubova – iz Zagreba, Splita, Siska i Osijeka.

Na ovom su se natjecanju natjecatelji borili za norme za ulazak u reprezentaciju za Europsko prvenstvo u ronjenju na dah koje će se početkom listopada održati na španjolskom otoku Tenerife. Za žene norma je iznosila 150m, a za muškarce 167 preronjenih metara duljine.

Rezultati su i ove godine očekivano bili na svjetskom nivou: među ženama pobjedu je odnijela Dajana Zoretić iz DPS-Zagreb sa 190,17m, drugo mjesto je osvojila Karla Fabrio Čubrić iz DPS-Zagreb sa 182,00m, a treća je bila Lidija Lijić iz RK Submania sa 181,27m. U muškoj konkurenciji Goran Čolak iz RK Geronimo potvrdio je titulu državnog prvaka s 213,64m, drugi je bio Mario Brčić iz RK Geronimo s 211,78m, a treći Tomislav Sviličić iz RC Osijek sa 155,98m.

U ekipnom poretku klubova prvo je mjesto osvojio DPS-Zagreb, drugo mjesto RK Geronimo i treće RK Submania. Treba naglasiti da je muška ekipa DPS-a u sastavu Jakov Šrajer i Nikola Štorga osvojili ekipno drugo mjesto.

U disciplini dinamika prema asocijaciji CMAS hrvatski natjecatelji drže aktualne svjetske rekorde – Goran Čolak s 244,33m postignutih na Svjetskom prvenstvu u Danskoj 2009. godine i Karla Fabrio Čubrić sa 196,30m preronjenih na Prvenstvu Hrvatske u Splitu 2008. godine.

Konačan sastav reprezentacije bit će poznat nakon Kupa Hrvatske u dinamici i Prvenstva Hrvatske u disciplini Jump Blue koji će se održati u narednim mjesecima.

 

Sponzori

Di Nautika
Dragorlux
Apnos - Diving Experts