prev next
 • Povećaj font
 • Osnovni font
 • Smanji font
 • Layout: 2 Left columns + Mainbody
 • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Plivanje perajama DPSOdlični rezultati sa Kadetskog državnog prvenstva

E-mail Ispis PDF

Ove subote se u Koprivnici održavalo Kadetsko državno prvenstvo u plivanju perajama, pod organizacijom Rk Šoderice. Za DPS su nastupile: Nika Špehar, Filipa Petrić, Laura Strmo i Stela Krajnik, te ostvarile izuzetne rezultate. Sa osvojenih 38 medalja cure su pomele konkurenciju i iznenadile sve prisutne.

Preko odličnih rezultata u pojedinačnim disciplinama, do još bolje štafete, cure su došle do naslova kadetskih prvakinja Hrvatske! U apsolutnoj kategoriji su osvojile drugo mjesto što je također fantastičan rezultat. Osim natjecanja i rezultata kojima sam jako ponosan, želio bih spomenuti i navijanje u kojem smo također dominirali. Za svaku curu se navijalo iz sveg glasa, a pogotovo kad je red bio na štafeti. Izmjene su bile točne i organizirane, a cure brze i nemilosrdne prema konkurenciji što je rezultiralo u dva naslova u dvije štafete!

Nakon završetka natjecanja i kupanja u toplicama koje bazeni nude odlučili smo cure počastiti palačinkama u Podravskoj kleti i tako zajedno proslaviti ostvarene rezultate. Jako sam ponosan na cure koje su i mene iznenadile profesionalnošću kojom su odradile ovo natjecanje i naravno rezultatima koji puno obećavaju.

Organizacija natjecanja je bila odlična i nije bilo grešaka kod zbrajanja rezultata. Sve u svemu jedno lijepo natjecanje.

Lovro Strmo

Nagradjeni
 

Prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

E-mail Ispis PDF

U nedjelju 8. veljače DPS Zagreb je sudjelovao na Prvenstvu Primorsko-Goranske županije u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje se održavalo u Rijeci. Za DPS su nastupili : Petra Šoštarić Vulić, Laura Strmo i Lovro Strmo. 

Više...
 

World Cup Finswimming 2012 Lignano 24. – 25. 03.2012.

E-mail Ispis PDF

Drugo kolo Svjetskog kupa u plivanju perajama i brzinskom ronjenju održano je u Lignanu Sabbiadoru (Italija) od 24. - 25.03.2012. pod organizacijom CMAS-a i FIPSAS-a. Nastupilo je 60 klubova sa 236 plivača, a Hrvatsku su predstavljala četiri kluba. Za DPS su nastupali Lovro Strmo i Vedrana Deren. Lovro je plivao 50 m, 100 m i 200 m PP te je u svim disciplinama otplivao svoja najbolja vremena. U disciplini 50 m PP bio je 7. sa vremenom 20,42, na 100 m PP bio je 6. sa vremenom 44,49 te u njegovoj najboljoj disciplini 200 m PP bio je 10. sa vremenom 1:41,21. Sa te tri discipline prikupio je dovoljan broj bodova za izbor u juniorsku reprezentaciju. Vedrana je plivala 50 m BF 23,39, a 100 m 51,04 što je bilo dovoljno za prvo mjesto u obje discipline, 200 m BF je plivala 1:54,36 te osvojila treće mjesto. Što se tiče zagrebačkih plivača osim Lovre i Vedrane nastupio je i predstavnik Geronima, Igor Žagar koji je također plivao odlično i ostvario je dovoljan broj bodova za izbor u juniorsku reprezentaciju. Vozio je tata Žagar, a za sve ostalo pobrinuo se trener Rubes.

 

Proljetno Prvenstvo Italije

E-mail Ispis PDF

Plivanje perajama i brzinsko ronjenje

U Lignanu je održano Prvenstvo Italije u plivanju perajama i brzinskom ronjenju od 10. do 11. 03. 2012. Za DPS je nastupila Vedrana Deren koja je plivala dvije discipline, 50 i 200 m PP. S obzirom da je Prvenstvo bilo zatvorenog tipa, nastupila je izvan konkurencije, ali rezultati se priznaju jer je natjecanje održano po CMAS-ovim pravilima. U disciplini 50 m PP otplivala je državni rekord sa rezultatom 19,61 što je trenutno 5 mjesto na svjetskoj rang listi. Disciplinu 200 m PP otplivala je u vremenu 1:42,64 što je 34 stotinke sporije od državnog rekorda. S ova dva rezultata te sa rezultatima iz Egera ima normu za Europsko Prvenstvo koje će se održati također u Lignanu od 13. do 23. 08. 2012. Osim Vedrane iz DPS-a nastupila su još dva plivača iz Geronima, Ante Orlović i Matko Novak. Sa njima je išao trener Rubes Levada koji je ujedno sve organizirao i vozio kombi.

Slijedeće natjecanje je Svjetski kup na kojem će za DPS nastupiti Vedrana Deren i Lovro Strmo, također u Lignanu.

 

VII. CMAS World Cup (Eger 24-26.2.2012)

E-mail Ispis PDF

Plivanje perajama i brzinsko ronjenje

U Egeru od 24. do 26.2.2012 od strane "CMAS"-a organiziran je 7. Svjetski kup u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Hrvatsku su predstavljala 3 kluba između ostalog i Društvo za podvodne sportove Zagreb, za koji su nastupili: Vedrana Deren, Krešimir Hajduk te Tin Trputec.

Na natjecanje se krenulo 24.02 u 8:00 sati osobnim automobilom ispred bazena u Utrinama, oko 10 sati je bio dogovor da se nađemo sa trenerom "KPA Drava" iz Varaždina. Popila se jutarnja kavica, pokupilo se 4 plivača iz "KPA Drava" te se laganom vožnjom kombijem krenulo u pravcu Mađarske. Po dolasku smo se uputili direktno na službeni trening, odradivši ga i već pomalo gladni krenuli smo na večeru u hotel, u kojem su također bile smještene sve ostale natjecateljske ekipe. Prvi dojmovi bili su fenomenalni, smještaj odličan, hrana super! Dan smo završili odmorom i pripremom za nadolazeće utrke.

Subota (25.02) prvi dan natjecanja, odmah nakon rasplivavanja u prvoj disciplini 50 m AP nastupio je Tin Trputec ostvarivši rezultat 19:57 sec, koje su bile dovoljne za 17. mjesto. U subotu popodne, u disciplini 50 m BF nastupili su Krešimir Hajduk sa rezultatom 23:86, 15.mjesto te Vedrana Deren koja je sa rezultatom 23:57 sec ostvarila odlično 2. mjesto. U nedjelju ujutro (26.02), drugog dana natjecanja u disciplini 100 m BF nastupili su Tin Trputec i Vedrana Deren. Tin je zauzeo 5. mjesto sa rezultatom 48:37 sec, dok je Vedrana osvojila brončanu medalju sa rezultatom 51:30 sec. U disciplini 100 PP Krešimir Hajduk je nažalost bio diskvalificiran zbog preronjenih 15 m. te je time ostao bez plasmana. Nakon ručka i odmora uslijedio je posljednji dio natjecanja u kojem su Tin Trputec i Vedrana Deren u disciplini 200 m BF također osvojili 5. i 3. mjesto. Tin je dionicu od 200 m preplivao za 1:50,13, dok je Vedrana istu otplivala za 1:55,75 što je bilo dovoljno za njenu treću medalju na natjecanju. Čestitke plivačima na ostvarenom uspjehu.

Odmah nakon natjecanja spremili smo se i krenuli na večeru u obližnji restoran, siti i zadovoljni sa ostvarenim rezultatima krenuli smo prema Zagrebu. Na putu kući, u Varaždinu smo ostavili plivače "KPA Drava", stigli smo u Zagreb u kasnim večernjim satima. Rastali smo se pomalo umorni, ali ispunjeni entuzijazmom za daljnje treninge i predstojeća natjecanja. Sve u svemu jedan nadasve zanimljiv i uspješan vikend proveden u Egeru.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 2