prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

XVI. Otvoreno klupsko prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

E-mail Ispis PDF

U subotu 27.11.2010. u Koprivnici održano je ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama. Ekipu DPS-a činili su Petra Šoštarić Vulić,Vedrana Deren i Lovro Strmo. Osim DPS-a natjecali su se i članovi ronilačkog kluba Geronimo, Drave, Kostrene, Medulina pa čak i naši susjedi iz Srbije.

Sa njima smo se dogovorili za natjecanje u Kikindi. Na natjecanje se krenulo rano zbog toga što je natjecanje počinjalo u pola deset, ali rasplivavanje već u osam. Iako su nam mokri kolnici otežavali put stigli smo na bazen živi i zdravi. Obavili smo prijavu i krenuli se rasplivati.

Oko pola deset započela je ceremonija otvaranja. Slušala se himna i prozvali su se svi prisute i klubove. Nakon toga natjecanje je moglo započeti.

Na redu su bile prve discipline, a mi smo startali tek kasnije.
Prva naša disciplina bila je 100m bifin. Vedrana i Petra dobro su otplivale, a ja sam bio diskfalifician zbog pogrešne tehnike plivanja. Nakon kratke stanke na red je došla disciplina 50m bifin u kojoj sam srušio svoj osobni rekord podigavši ga na 28:00 sec, dok je Petri trebalo 38:24 sec da otpliva istu disciplinu. Vedrana je to otplivala za otprilike 23sec.

Napokon je stigao i taj tren koji smo svi željno isčekivali. Riječ je o ručku naravno. Pojeli smo ručak te otišli uživati u jacuzziju i toplim kupkama koje su bazeni nudili. Nakon pauze od dva sata naša disciplina (100pp) je bila druga po redu. Nakon deset minuta čekanja bili smo na redu. Vedrana je otplivala vrlo dobro, stigavši prva u svojoj skupini. Ja sam otplivao svoju dionicu za 58:02 sec što je dosta dobro uzevši u obzir da sam na 100m sa stereo perajama plivao 1:08:00. Posljednja disciplina u kojoj sam odlučio nastupiti bila je 200 pp. Tu sam disciplinu otplivao u 2:11:00 min. Sve u svemu bilo je ljepo. Organizacija je bila solidna, a program je bio zanimljiv. Kada se sve uzme u obzir... jedno lijepo iskustvo.