prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Društvo za podvodne sportove Zagreb

Klupsko prvenstvo DPS - Zagreb, Muline 23.5.2009.

E-mail Ispis PDF

Rano ustajanje i spremanje stvari pa put broda, skupljamo mog kompanjona Matu,  ukrcavamo se u gumi i put Mulina. Tomo ne štedi gas i eto nas za 15-ak minuta gdje je cijela ekipa iz mog kluba, a i iz kluba koji nam je domaćin i organizator ŠRD ZUBATAC iz Zadra. Malo kasnimo pa sve kreće užurbano, od prikupljanja lječničke do verifikacija, neočekivano brzi start i gara počinje!!!

Bacam se odmah na plitko, prvi zaron tek toliko da razdišem pluča, lagana šulja i pri izranjanju vidim oradu i to validnu!! Pucam i pogađam je po leđima....skida se i odlazi....nema veze idemo dalje bit će bolje. Nakon par sati lova i upornog ronjenja ništa nisam vidio osim repova ribe koja je bila u bjegu, očito nije bio dan za ribu...skačem pored Slavena da vidim šta on radi jer di je Slaven tu je ui riba haha...no ni on se ne proslavlja ribom koju je ulovio, odmahnem glavomi idem dalje. Ribolov je dosta otežan mutnim i hladnim morem i zato je problem uhvatiti ribu...no svima je isto pa nema kukanja. Neznam više šta i kako pa se bacam malo dublje i ruparim, no ni to ne daje ploda,  kurenat je jak i nije ugodno poslje 4 sata ribolova pa već i gubim svaku nadu za validnom ribom i razmišljam da lagano krenem prema Mulinama predati svoju praznu žicu...ali nešto u meni govori da neodustranem i da se ne predam do samog kraja.

Više...
 

8. Kup grada Rovinja - 2009.

E-mail Ispis PDF

Već osmi put u drugom mjesecu održava se jedno od najbolje organiziranih i najposjećenijih natjecanja u podvodnom ribolovu Kup grada Rovinja. Atraktivne nagrade, veliki broj odličnih ekipa, zanimljive zone lova, odlična organizacija, dobro druženje i fešta nakon natjecanja, a i popunjavanje tmurne zimske praznine u kalendaru natjecanja, razlog su velike posjećenosti ovog natjecanja. Ove 2009. godine na natjecanje u Rovinju su, osim hrvatskih reprezentativaca, uključujući aktualnog europskog prvaka sa Lošinja Danijela Gospića, na natjecanje došli i reprezentativci Italije, Grčke i Slovenije.

Tročlana ekipa DPS Zagreb nastupila je u sastavu: Tibor Janči, Bruno Hoti i Milan Budinski.

Više...
 

Odlični rezultati sa Kadetskog državnog prvenstva

E-mail Ispis PDF

Ove subote se u Koprivnici održavalo Kadetsko državno prvenstvo u plivanju perajama, pod organizacijom Rk Šoderice. Za DPS su nastupile: Nika Špehar, Filipa Petrić, Laura Strmo i Stela Krajnik, te ostvarile izuzetne rezultate. Sa osvojenih 38 medalja cure su pomele konkurenciju i iznenadile sve prisutne.

Preko odličnih rezultata u pojedinačnim disciplinama, do još bolje štafete, cure su došle do naslova kadetskih prvakinja Hrvatske! U apsolutnoj kategoriji su osvojile drugo mjesto što je također fantastičan rezultat. Osim natjecanja i rezultata kojima sam jako ponosan, želio bih spomenuti i navijanje u kojem smo također dominirali. Za svaku curu se navijalo iz sveg glasa, a pogotovo kad je red bio na štafeti. Izmjene su bile točne i organizirane, a cure brze i nemilosrdne prema konkurenciji što je rezultiralo u dva naslova u dvije štafete!

Nakon završetka natjecanja i kupanja u toplicama koje bazeni nude odlučili smo cure počastiti palačinkama u Podravskoj kleti i tako zajedno proslaviti ostvarene rezultate. Jako sam ponosan na cure koje su i mene iznenadile profesionalnošću kojom su odradile ovo natjecanje i naravno rezultatima koji puno obećavaju.

Organizacija natjecanja je bila odlična i nije bilo grešaka kod zbrajanja rezultata. Sve u svemu jedno lijepo natjecanje.

Lovro Strmo

Nagradjeni
 

Prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

E-mail Ispis PDF

U nedjelju 8. veljače DPS Zagreb je sudjelovao na Prvenstvu Primorsko-Goranske županije u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje se održavalo u Rijeci. Za DPS su nastupili : Petra Šoštarić Vulić, Laura Strmo i Lovro Strmo. 

Više...
 

XVI. Otvoreno klupsko prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

E-mail Ispis PDF

U subotu 27.11.2010. u Koprivnici održano je ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama. Ekipu DPS-a činili su Petra Šoštarić Vulić,Vedrana Deren i Lovro Strmo. Osim DPS-a natjecali su se i članovi ronilačkog kluba Geronimo, Drave, Kostrene, Medulina pa čak i naši susjedi iz Srbije.

Sa njima smo se dogovorili za natjecanje u Kikindi. Na natjecanje se krenulo rano zbog toga što je natjecanje počinjalo u pola deset, ali rasplivavanje već u osam. Iako su nam mokri kolnici otežavali put stigli smo na bazen živi i zdravi. Obavili smo prijavu i krenuli se rasplivati.

Oko pola deset započela je ceremonija otvaranja. Slušala se himna i prozvali su se svi prisute i klubove. Nakon toga natjecanje je moglo započeti.

Na redu su bile prve discipline, a mi smo startali tek kasnije.
Prva naša disciplina bila je 100m bifin. Vedrana i Petra dobro su otplivale, a ja sam bio diskfalifician zbog pogrešne tehnike plivanja. Nakon kratke stanke na red je došla disciplina 50m bifin u kojoj sam srušio svoj osobni rekord podigavši ga na 28:00 sec, dok je Petri trebalo 38:24 sec da otpliva istu disciplinu. Vedrana je to otplivala za otprilike 23sec.

Napokon je stigao i taj tren koji smo svi željno isčekivali. Riječ je o ručku naravno. Pojeli smo ručak te otišli uživati u jacuzziju i toplim kupkama koje su bazeni nudili. Nakon pauze od dva sata naša disciplina (100pp) je bila druga po redu. Nakon deset minuta čekanja bili smo na redu. Vedrana je otplivala vrlo dobro, stigavši prva u svojoj skupini. Ja sam otplivao svoju dionicu za 58:02 sec što je dosta dobro uzevši u obzir da sam na 100m sa stereo perajama plivao 1:08:00. Posljednja disciplina u kojoj sam odlučio nastupiti bila je 200 pp. Tu sam disciplinu otplivao u 2:11:00 min. Sve u svemu bilo je ljepo. Organizacija je bila solidna, a program je bio zanimljiv. Kada se sve uzme u obzir... jedno lijepo iskustvo.

 
Više članaka...
Stranica 4 od 5