prev next
  • Povećaj font
  • Osnovni font
  • Smanji font
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Društvo za podvodne sportove Zagreb

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah – dinamika

E-mail Ispis PDF

U Zagrebu je 29. svibnja 2010. održano 8. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah u disciplini dinamika prema pravilima asocijacije CMAS. Dinamika je bazenska disciplina u kojoj ronilac u jednom dahu pokušava preroniti što veću udaljenost. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji i natjecateljice iz šest hrvatskih klubova – iz Zagreba, Splita, Siska i Osijeka.

Na ovom su se natjecanju natjecatelji borili za norme za ulazak u reprezentaciju za Europsko prvenstvo u ronjenju na dah koje će se početkom listopada održati na španjolskom otoku Tenerife. Za žene norma je iznosila 150m, a za muškarce 167 preronjenih metara duljine.

Više...
 

Mad Cup 2010. - Maribor

E-mail Ispis PDF

U Mariboru je 05. i 06. ožujka 2010. održano natjecanje u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama prema AIDA pravilima pod imenom Mad Cup 2010. Bilo je to međunarodno natjecanje sa statusom svjetskog rekorda, što znači da je organizator natjecanja omogućio propisane uvjete za mogućnost obaranja svjetskog rekorda.

Natjecanje je okupilo 40 natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, a odvijalo se u tri discipline: statika (zadržavanje daha u mirovanju), dinamika (ronjenje na dah u daljinu s perajom) i dinamika bez peraja (ronjenje na dah u daljinu bez peraja).

Više...
 

5. Submania kup

E-mail Ispis PDF

Već petu godinu za redom, u Zagrebu je 14. studenog 2009. održano natjecanje u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama prema AIDA pravilima pod imenom 5. Submania apnea kup, a u organizaciji RK Submania i Zagrebačkog ronilačkog saveza. Za razliku od prijašnjih godina, natjecanje je bilo višeg ranga jer je prijavljeno kao međunarodno natjecanje s „world record“ statusom što znači da je organizator omogućio prisustvo sudaca najvišeg ranga, anti-dopping kontrole i ostalih uvjeta, a radi mogućnosti postavljanja novog svjetskog rekorda. Naime, Goran Čolak za ovo je natjecanje pripremao obaranje svjetskog rekorda u disciplini dinamika, što bi ujedno bio i prvi AIDA svjetski rekord u Hrvatskoj.

Više...
 

Odlični rezultati sa Kadetskog državnog prvenstva

E-mail Ispis PDF

Ove subote se u Koprivnici održavalo Kadetsko državno prvenstvo u plivanju perajama, pod organizacijom Rk Šoderice. Za DPS su nastupile: Nika Špehar, Filipa Petrić, Laura Strmo i Stela Krajnik, te ostvarile izuzetne rezultate. Sa osvojenih 38 medalja cure su pomele konkurenciju i iznenadile sve prisutne.

Preko odličnih rezultata u pojedinačnim disciplinama, do još bolje štafete, cure su došle do naslova kadetskih prvakinja Hrvatske! U apsolutnoj kategoriji su osvojile drugo mjesto što je također fantastičan rezultat. Osim natjecanja i rezultata kojima sam jako ponosan, želio bih spomenuti i navijanje u kojem smo također dominirali. Za svaku curu se navijalo iz sveg glasa, a pogotovo kad je red bio na štafeti. Izmjene su bile točne i organizirane, a cure brze i nemilosrdne prema konkurenciji što je rezultiralo u dva naslova u dvije štafete!

Nakon završetka natjecanja i kupanja u toplicama koje bazeni nude odlučili smo cure počastiti palačinkama u Podravskoj kleti i tako zajedno proslaviti ostvarene rezultate. Jako sam ponosan na cure koje su i mene iznenadile profesionalnošću kojom su odradile ovo natjecanje i naravno rezultatima koji puno obećavaju.

Organizacija natjecanja je bila odlična i nije bilo grešaka kod zbrajanja rezultata. Sve u svemu jedno lijepo natjecanje.

Lovro Strmo

Nagradjeni
 

Prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

E-mail Ispis PDF

U nedjelju 8. veljače DPS Zagreb je sudjelovao na Prvenstvu Primorsko-Goranske županije u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje se održavalo u Rijeci. Za DPS su nastupili : Petra Šoštarić Vulić, Laura Strmo i Lovro Strmo. 

Više...
 
Više članaka...
Stranica 3 od 4